De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Het is gelukt om voor het einde van 2022 Buiten de Orde #4 uit te brengen. In deze editie ruimschoots aandacht voor opstanden, internationaal en nationaal. Opstanden die geweest zijn (Sri Lanka), opstanden die nog gaande zijn (Iran) en opstanden die keihard noodzakelijk zijn (klimaat en open grenzen). In dit nummer ook aandacht voor de in de wandelgangen veel besproken discussie over de afschaffing van gevangenissen, in de vorm van een kritische reactie op een eerder verschenen artikel over dit onderwerp. In deze uitgave ook ruimschoots aandacht voor muziek mede aan de hand van een nieuwe rubriek Soundtrack voor de revolutie. Opmerkelijk is dat meerdere artikelen de link leggen met geëngageerde muziek (System of Down en Chumbawamba).

Het is gelukt om voor het einde van 2022 Buiten de Orde #4 uit te brengen. In deze editie ruimschoots aandacht voor opstanden, internationaal en nationaal. Opstanden die geweest zijn (Sri Lanka), opstanden die nog gaande zijn (Iran) en opstanden die keihard noodzakelijk zijn (klimaat en open grenzen). In dit nummer ook aandacht voor de in de wandelgangen veel besproken discussie over de afschaffing van gevangenissen, in de vorm van een kritische reactie op een eerder verschenen artikel over dit onderwerp. In deze uitgave ook ruimschoots aandacht voor muziek mede aan de hand van een nieuwe rubriek Soundtrack voor de revolutie. Opmerkelijk is dat meerdere artikelen de link leggen met geëngageerde muziek (System of Down en Chumbawamba).

Deze editie staat wederom vol met prachtige illustraties van verschillende illustratoren. Dus zorg dat je een Buiten de Orde in handen krijgt, zodat je deze ouderwets kunt doorbladeren! Wil je zelf ook bijdragen, of heb je vragen? Dan kun je je richten aan redactie@buitendeorde.nl. De eerst volgende deadline voor het inleveren van artikelen is 1 maart 2023.

Buiten de Orde is uitgave van de Vrije Bond, en probeert hiermee een blad te zijn voor de Nederlandstalige anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken. Je kunt je artikel sturen naar redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar € 3,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandels. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk dan hier of bezoek een van de plekken hieronder.

Het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam

Boekhandel Rosa, Oliemuldersweg 43, Groningen

Anarchistische boekwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag

Stichting Vredesburo, Grote Berg 4, Eindhoven

De Lektuurhal, Over de Kelders 10, Leeuwarden

Leden van de Vrije Bond krijgen het blad gratis thuisgestuurd, klik hier om lid te worden. Je kunt je ook enkel abonneren op de Buiten de Orde, dit kan via deze link.