Zelf iets schrijven?

Denk je een bijdrage te kunnen leveren aan Buiten de Orde of wil je reageren op een artikel? Neem dan contact op met de redactie. We zijn altijd op zoek naar schrijvers, vertalers en mensen die willen helpen met afbeeldingen (foto’s, illustraties etc.). Je kunt je artikelen sturen naar redactie@buitendeorde.nl.

Deadlines en thema’s 2021

Deadline BdO#1 (thema: Kronstadt*): 7 januari 2021

Deadline BdO#2 (thema: Klimaat): vrijdag 26 maart 2020

Deadline BdO#3 (thema: Muziek**): vrijdag 25 juni 2020

Deadline BdO#4 (thema in samenwerking met 2.Dh5, wordt nog vastgesteld): 22 oktober 2020

*100 jaar Kronstadt is natuurlijk heel breed. We zijn hierbij op zoek niet alleen naar het geschiedenisverhaal, maar juist ook naar de relevantie voor nu; waarom spreekt het nu nog tot te verbeelding, hoe kunnen we de Kronstadtervaring vertalen naar het heden, zijn er verschillende deelstrijden/intersecties te ontdekken etc. Misschien hebben jullie ook een insteek die we nu niet weten te vermelden?

**Ook voor dit thema geldt dat we het graag zouden willen toespitsen. We dachten bijvoorbeeld in de richting van protestmuziek, hoe belangrijk is muziek als uitingsvorm binnen de anarchistische beweging en wat is de relevantie van bijvoorbeeld Punk-DIY. Ook hier hopen we dat jullie je creativiteit vrij laten vloeien.